pondělí 22. srpna 2016

Jak s námi Měsíc cvičí, aneb 4 fáze Měsíce..


Zdravím vás,
prázdniny se pomaličku chýlí ke konci a s nimi končí i blogovací přestávka. Dnes jsem tady s něčím pro nás všechny tak přirozeným. Vnímáme to každý den a ani si kolikrát neuvědomujeme, jaký má na nás vliv. Mluvím o ..počkej si.. Měsíci.. O té kulaté věci na obloze, co v noci svítí :D  Takový stručný a jednoduchý rozpis jednotlivých fází našeho nočního souseda jsem našla na stránkách Spektrumu zdraví a ráda se o něj s vámi podělím.





Dnes 22. 8 měsíc ubývá a putuje ve znamení Berana, který ovlivňuje krk, obličej, hlavu, mozek a životní sílu. Kolem 21. hodiny ovšem měsíc přechází do znamení Býka, který taktéž ovlivňuje krk a čich s chutí.


FÁZE MĚSÍCE: 
NOVOLUNÍ Měsíc stojí mezi Zemí a Sluncem, je se Sluncem v jedné linii. Obrací k nám svou černou, rubovou stranu a není vidět. V kalendářích bývá znázorňován jako černě vybarvené kolečko. Je to vhodný den k půstu, zbavování se zlozvyků, pro řez nemocných stromů. Psychika bývá oslabená a nestabilní, pociťujeme osamělost a pesimismus. Metabolismus pracuje rychleji než jindy. Nemoci se rázem zhorší, přibývá úrazů a havárií. Imunita bývá snížená. Vládne podrážděnost, nervozita, agresivita. Novoluní je vhodné k očištění a zbavení se všeho, co nám brání v růstu. 


DORŮSTAJÍCÍ (přibývající) MĚSÍC, I. čtvrť Objevuje se zleva doprava putující, ke Slunci přivrácená strana Měsíce. Ukáže se srpek Měsíce ve tvaru D (Dorůstá). Nastává I. fáze Měsíce, trvající 6-8 dní. Pak přichází II. fáze Měsíce, která končí úplňkem. Dvojnásobnou účinnost má všechno, co tělu dodáváme, co ho posiluje. Čím víc Měsíc dorůstá, tím hůř se hojí rány a operace. Prádlo se špatně vypere, rodí se více dětí. Klíčová slova: přivádí, plánuje, přibírá, buduje, absorbuje, vdechuje, ukládá energii, sbírá síly, vyzývá k tomu, abychom se šetřili a zotavovali. 

ÚPLNĚK Měsíc má za sebou polovinu cesty kolem Země, jeho strana přivrácená ke Slunci stojí na nebi jako světlý kotouč. V kalendářích je zaznamenán jako světlé nebo nevybarvené kolečko. Jasně cítíme jeho sílu, u lidí se projevuje náměsíčnost, rány více krvácejí, vhodný den na sběr bylin, zvyšuje se kriminalita, rodí se nejvíc dětí. Metabolismus pracuje pomaleji. Psychika bývá velmi zatížená, projevují se výkyvy emocí a nálad. 

UBÝVAJÍCÍ (couvající) MĚSÍC, II. čtvrť Měsíc putuje dál, vidíme ho ve tvaru C (couvající) začíná asi třináctidenní fáze ubývajícího Měsíce, III. a IV. fáze. Daří se operace, domácí práce, můžeme více jíst a přitom neztlosutneme. Je výhodné setí a sázení kořenové zeleniny. Klíčová slova: vyplachuje, vypocuje a vydechuje, vysouší, vyzývá k aktivitě a vydávání energie. 


Krásný den i noc přeje Katka A.




http://www.astroinspirace.cz/2011/01/lunarni-kalendar-2011/
http://images.forwallpaper.com/files/thumbs/preview/51/510054__moon-over-sea_p.jpg
http://www.spektrumzdravi.cz/faze-mesice

2 komentáře:

Děkuji za váš komentář :)