úterý 11. srpna 2015

Bezová limonáda

Zdravím,
žízeň je den ode dne větší a větší. Horko neustupuje, a proto je důležitým tématem pitný režim. Sladké bublinkové šťávy ze supermarketů možná ochladí, ale tělu moc nepřidají. A tak, když jsem si procházela chytrou knížku věděla jsem, co hledat.. :)




Přeji hodně štěstí při zahánění žízně, snad nás brzy navštíví dešťové kapky....



             


    Bezová limonáda

Do 10 l vlažné vody namočíme 40-50 květních okolíků bezu a necháme 24 hodin stát.
Scedíme, přidáme 1 kg přírodního tmavého cukru a šťávu ze 3 citronů.

Rozmícháme  a necháme stát dalších 24 hodin. 

Potom už limonádu můžeme užívat, nejlepší je, když ji naplníme do sklenic, dobře zazátkujeme a skladujeme na tmavém chladném místě nastojato.

Za 3-4 týdny získáme perlivou limonádu, kterou pijeme chlazenou jako prevenci bolestí pohybového ústrojí nervového původu.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)